Mecklenburger Seenplatte 6-daagse ontspanningsreis

mecklenburg 119 t/m 24 juli 2024

Volgeboekt (we kunnen u op een wachtlijst plaatsen)

Het Mecklenburgse merengebied biedt een vakantie vol ervaringen en verrassingen. 1117 natuurlijke meren vormen het grootste watersportgebied van Europa met het nationaal park Müritz in het midden van dit alles. Landhuizen en kastelen kenmerken het unieke historische cultuurlandschap. Tijdens deze reis ontdekt u zelf wat het Land van 1000 Meren zo uniek maakt voor iedereen.

 

 

mecklenburg 2

 

 

Vrijdag 19 juli 2024
Vanuit Brunssum rijden we via Rinteln naar ons hotel in Plau am See.
Rinteln heeft een mooi oud centrum met vele vakwerkhuizen. Het voormalige stadhuis: Rathauskeller, de Sint Nicolaikirche en Klippen-turm geven de stad een sfeervolle uitstraling. Kamerindeling en diner.

 

 

 

mecklenburg 3

Zaterdag 20 juli 2024

Na het ontbijt rijden we naar de voormalige residentiestad Güstrow. Omgeven door meren, heuvels en bossen is Güstrow een van de mooiste steden van Mecklenburg. Tijdens de rondleiding nodigen de bakstenen middeleeuwse kerken, het Renaissance Slot en het Ernst-Barlach-Monument uit, een reis door de historie te maken. Ook een bezoek aan de kasteeltuin mag niet ontbreken. In de middag bezoeken we het plaatsje Basedow, waar we tijdens onze rondleiding langs een van de oudste landgoederen in Mecklenburg komen. Hier werd het kasteel Basedow vanaf 1552 in fasen herbouwd in renaissancestijl.

 

 

mecklenburg 4

Zondag 21 juli 2024
In de ochtend gaan we naar stad Neustrelitz om de afwisselende landschappen en culturele bezienswaardigheden - tussen barok en modernisme - te ontdekken. Neustrelitz werd in 1733 als een nieuwe rococo stad met een radiaal verlopend stratenplan aangelegd. Vanuit het kasteelpark wandelen we naar de haven. We sluiten de dag in een ontspannen sfeer af in Mirow, een idyllisch eiland met kasteel, tuin, kerk en liefdeseiland.

 

 

 

mecklenburg 7Maandag 22 juli 2024
Vanochtend bezoeken we agroneum, een uniek openluchtmuseum. U verkent het dorp te voet en komt onderweg langs de voormalige dorpsherberg, de kerk uit de 13e eeuw, de ambtswoning en de stallen. Daarnaast maken ook een smederij, wielenmakerij, molen en zagerij deel uit van het museum. We maken een stop in Malchow. Een eilandstadje, pittoresk gelegen aan beide oevers van de Malchowersee, die middels een dam en draaibrug met elkaar worden verbonden. Terug naar ons hotel voor een vrije namiddag met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het berenpark, waar meerdere geredde bruine beren een geschikte leefomgeving hebben gevonden.

 

 

mecklenburg 6

 

Dinsdag 23 juli 2024
Na het ontbijt maken we een prachtige boottocht via kanalen en 5 meren. Onder het genot van koffie/thee met gebak varen we door het uitzonderlijke landschap met kronkelige slootjes, meren en uitgestrekte velden. De boottocht eindigt in het schilderachtige plaatsje Waren. In de oude binnenstad zijn vele gezellige winkels en restaurants te vinden en nodigen galerieën en kerken uit tot een bezoek.

 

 

Woensdag 24 juli 2024
Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland.

 

Kosten: € 835,-- p.p. (geen toeslag éénpersoonskamer)
(beperkt aantal eenpersoonskamers)

 

Inbegrepen:
- Comfortabele Touringcar Heijthuijzen
- 5 overnachtingen HP**** Falk Seehotel, Plau am See
- Rondleiding Güstrow, Basedow en Neustrelitz
- Entree Agroneum
- Boottocht met koffie en gebak

Niet inbegrepen:

- reis- en/of annuleringsverzekering