Lago Maggiore 7-daagse cultuurreis

lago maggiore 110 t/m 16 mei 2024

 Volgeboekt (we kunnen u op een wachtlijst plaatsen)

Het Lago Maggiore strekt zich uit van Italiaans Zwitserland tot ver in het Italiaanse Piemonte en Lombardije. Weinig meren zijn zo veelzijdig: majestueuze huizen en paleizen, pittoreske dorpjes, de fraaiste vergezichten, de meest authentieke restaurantjes, de mooiste wandelingen en de beste winkeltjes voor wijn, kaas en truffels. Dankzij het milde klimaat heeft zich aan de oevers een overvloedig mediterraan aandoend leven ontwikkeld. In het achterland rijst een wilde en romantische bergwereld met adembenemende panorama’s op. Een verblijf aan de oevers van dit magische meer is zonder meer een verademing. 

 

 

 lago maggiore 1a

Vrijdag 10 mei 2024
We vertrekken ’s morgens heel vroeg naar ons 4* hotel in Baveno aan het Lago Maggiore. Kamerindeling en diner.

 

 

 

 

lago maggiore 2Zaterdag 11 mei 2024
Na het ontbijt rijden we naar de botanische tuinen van Villa Taranto (Verbania), het prototype van een Britse tuin. Vandaag charmeert deze tuin haar bezoekers met duizenden verschillende planten uit alle hoeken van de wereld. Ervaar tijdens het bezoek de ongelooflijke aroma’s van de verschillende bloemen en planten en geniet van de oogstrelende verfraaiingen. Per overzetboot varen we naar Santa Caterina del Sasso, één van de meest intrigerende plekken aan het Lago Maggiore. De hermitage, een bijzonder klooster, geprangd tegen de rotswand en de Borromeïsche Golf overschouwend, bestaat uit 3 architecturale kapellen en is een meesterwerk van elegantie en techniek. Na nog wat vrije tijd rijden we terug naar ons hotel.

 

lago maggiore 3Zondag 12 mei 2024

Vandaag brengen we een bezoek aan Milaan, de welvarende hoofdstad van Lombardije en gelegen in de Po-vlakte. Even buiten het centrum ligt het Cimitero Monumentale van Milaan waar bekende Milanezen en Italianen begraven liggen, een enorm complex met monumenten en architecturen ontworpen door belangrijke en zeer representatieve kunstenaars van de periode van 1886, het jaar van de inauguratie, tot op de dag van vandaag. Vanwege de hoge artistieke waarde van de sculpturen, begraafpaden en andere werken die aanwezig zijn, wordt het beschouwd als een echt openluchtmuseum. In de middag bezoeken we, middels een stadswandeling het centrum van Milaan.

 

lago maggiore 4

 

 

Maandag 13 mei 2024
Lago d’Orta is het kleinere en beetje mystieke broertje van het Lago Maggiore, ingebed tussen glooiende heuvels en woeste bergen. Het doet denken aan een filmset. In Orta San Giulio vertrekken we met een toeristentreintje naar de Sacro Monte di Orta, de heilige berg gewijd aan Franciscus van Assisi. Het is één van de 9 heilige bergen in de regio Piemont en prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Van hieruit genieten we van prachtige uitzichten over het meer. Terug in het dorpje maken we een wandeling in het authentiek en sfeervolle centrum. Nabij Piazza Motta krijgt u nog wat vrije tijd. En dan ligt daar, midden in het meer, als kers op de taart, het piepkleine en fotogenieke Isola San Giulio, de belangrijkste trekpleister van het Ortameer. Het eilandje is te bereiken per boot vanuit Orta San Giulio. De blikvanger is het benedictijnerklooster (niet toegankelijk) met de indrukwekkende Basilica di San Giulio die we bezoeken.

 

 

 

lago maggiore 5Dinsdag 14 mei 2024
In het Lago Maggiore liggen 3 eilanden, die we vandaag bezoeken. Als eerste Isola Madre, het grootste van de 3 eilanden en thuisbasis van de elegante villa van de Borromeo familie, omringd door een uitgestrekte tuin. Dit eilandje wordt het meest gekenmerkt door de stille betoverende sfeer. Daarna varen we naar het kleine eilandje Isola dei Pescatori, het enige eiland in Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt. Het traditionele vissersdorp Pescatori bestaat uit kleine, kronkelende, nauwe steegjes. Isola Bella met het monumentale, barokke paleis en het majestueuze landschap van de formele tuinen is het beroemdste en mooiste der Borromeïsche eilanden en wordt als laatste bezocht.lago maggiore 6

Woensdag 15 mei 2024
Na het ontbijt is het tijd om het Laggo Maggiore achter ons te laten. We maken een stop in Como, de zijdestad, gelegen aan de zuidwestpunt van het Comomeer. Como heeft een mooi historisch centrum. In het hart van de oude stad aan het Piazza Duomo vinden we enkele belangrijke middeleeuwse monumenten, de Broletto het voormalig stadhuis uitgevoerd in grijs, rood en wit marmer. De prachtige Dom behoort tot één van de belangrijkste kerkelijke gebouwen in Noord-Italië en bezit enkele kostbare kunstschatten, schilderijen en wandtapijten. Na een begeleid bezoek rest ons nog wat vrije tijd alvorens we naar ons tussenovernachtingshotel rijden.

 

Donderdag 16 mei 2024
Na een rustig ontbijt vertrekken we naar Nederland

 

Kosten: € 1190,-- p.p. (toeslag éénpersoonskamer € 280,--)
(beperkt aantal eenpersoonskamers)

Inbegrepen:

- busvervoer***** Carolus Prima Tours
- 1 overnachting HP *** Frankrijk
- 5 overnachtingen HP **** Hotel Splendid, Baveno, Italië
- Broodjes op de heenreis
- Audioguide systeem
- Deskundige begeleiding
- Alle entrees volgens programma

Niet inbegrepen:

- reis- en/of annuleringsverzekering