Karinthië 8-daagse ontspanningsreis

Karinthie28 augustus t/m 04 september 2022

(volgeboekt, we kunnen u op een wachtlijst plaatsen)

Karinthië, de meest zuidelijke en tevens meest zonnige provincie van Oostenrijk is niet alleen aantrekkelijk door haar vele meren, ze is ook een ware culturele schatkist. De hoge bergtoppen, schilder-achtige dalen, indrukwekkende watervallen, de grote meren en vele hectaren ongerepte natuur maken van Karinthië een ideale vakantiebestemming. Bad Kleinkirchheim, ons verblijfsoord, biedt zijn gasten een unieke combinatie van beweging in de bergen en weldadige ontspanning in het dal. Geniet van dit prachtige thermaal-kuuroord.

 

 

 

Zondag 28 augustus 2022

In de vroege ochtend vertrekken we vanuit Brunssum naar ons hotel in Badkleinkirchheim. Kamerindeling en diner.

 

karinthielandskron

Maandag 29 augustus 2022

Na het ontbijt nemen we de Villacher Alpenstrasse en genieten van een grandioos uitzicht over Villach. Daarna bezoeken we de stad Villach, een gezellige stad met een rijkelijke Italiaanse invloed. Na uw vrije tijd rijden we naar burcht Landskron. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Affenberg, een wereldwijd unieke plek. Tijdens een rondleiding laat men u zien hoe 99 apen (Makaken) in vrijheid leven. Ook kunt u kiezen voor een adelaarsshow, waar men de bezoekers dichter bij roofvogels weet te brengen.

 

karinthieossiach

Dinsdag 30 augustus 2022  

Vandaag beleven we een ontspannen ochtend in Velden, gelegen aan de bekende Wörthersee. Het dorp staat bekend om haar luxe karakter, met prachtige gebouwen, vele restaurants en lange promenade. ’s Middags staat een boottocht gepland op de Ossiachersee. We varen naar Annenheim waar we de kabelbaan nemen naar de Gerlitzer Höhe. Hier wacht u een adembenemend uitzicht over de Ossiachersee en Villach.   

 

 

karinthienockalmstrasse

Woensdag 31 augustus 2022

Na het ontbijt vertrekken we naar de Nockalmstrasse., een van de mooiste Alpenwegen van Karinthië. Tijdens deze prachtige rit worden we continue getrakteerd op indrukwekkende vergezichten, een belevenis om nooit te vergeten.

Hierna is het tijd om de benen te strekken en maken we een wandeling van een klein uurtje bij het Afritzermeer. We genieten van de natuur en ……!

 

karinthieminimundus

Donderdag 01 september 2022

Op weg naar de hoofdstad van Karinthië bezoeken we de Pyramidetoren. Een lift brengt ons naar 70 meter hoogte om te genieten van een verrassend uitzicht. In Klagenfurt worden we rondgeleid door een van de mooiste oude stadscentra van Oostenrijk. Tijdens deze wandeling ontdekken we de schilderachtige renaissance binnenhofjes, waarin moderne boetiekjes, cafés en gezellige restaurants gevestigd zijn. ’s Middags brengen we een bezoek aan Minimundus, een miniatuurpark met vele bekende gebouwen uit de hele wereld (o.a. Eiffeltoren, Vrijheidsbeeld en het Sydney Opera House).

 

 

karinthiemaltadal

 

Vrijdag 02 september 2022

Na het ontbijt rijden we naar het Maltadal. Tijdens onze rit door dit mooie dal bewonderen we vele watervallen, het voert ons over 9 bruggen en door 6 tunnels naar het natuurreservaat en stuwmeer Kölnbreinsperre. We keren terug via deze 19 kilometer lange weg en komen uit in Gmünd, een goed bewaard gebleven middeleeuws stadje, waar u de mogelijkheid heeft om een bezoek te brengen aan het porsche-museum of de galerie in de stadstoren, het hart van de cultuur- en kunstenaarsstad Gmünd.

 

 

 

karinthiesalzburg

Zaterdag 03 september 2022

Op weg naar ons overnachtingshotel brengen we een bezoek aan de barokke vorstenstad Salzburg. Wandel op uw gemak door de straatjes naar de oude markt en bewonder de Dom, het geboortehuis van Mozart, het woonhuis van de familie von Trapp, bekend van the Sound of Music of de Mirabeltuinen.

 

Zondag 04 september 2022

Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland.

 

Kosten: € 870,-- p.p. (toeslag éénpersoonskamer € 120,--)

 

Inbegrepen:  

-  *****busvervoer Carolus Prima Tours
- 1 overnachting HP*** Hotel Zuid-Duitsland
- 6 overnachtingen HP**** Wellness-hotel Kolmhof
- Entree Landskrone
- Villacher Alpenstrasse, Nockalmstrasse
- Boottocht Ossiacher See
- Kabelbaan Gerlitzer Höhe
- Maltadal
- Entree Porschemuseum
- Entree Minimundus
- Entree Pyramidetoren
- Rondleiding Klagenfurt

Niet inbegrepen:  

- Reis- en annuleringsverzekering