Andorra - Pyreneeën 8-daagse excursiereis

03 t/m 10 juli 2022

(volgeboekt, we kunnen u op een wachtlijst plaatsen)

andorra dorpAndorra, “Dwerg in de bergen”, ligt in een prachtige streek. Ver van de drukte van de winkelstraten ontdekt u een ander Andorra, met 1000 jaar oude kerkjes, afgelegen valleien, verlaten ijzermijnen en verweerde landschappen. De natuurrijke omgeving, de adembenemende uitzichten, de grote verscheidenheid aan flora en fauna, zijn de troeven van het onterecht onbekende Andorra. Kortom, geniet van de rust van de bergdorpjes, de ontspanning, mooie natuur en cultuur.

 

 

Zondag 03 juli 2022

Vanuit Brunssum rijden we via Parijs en Orléans naar ons hotel in de omgeving van Limoges. Kamerindeling en diner.

 

andorrarocamadour

Maandag 04 juli 2022

Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting en stoppen onderweg in Rocamadour, wereldwijd bekend om z’n heiligdom! Vervolgens rijden we richting Andorra waar we inchecken in het Park Piolets Mountainhotel & Spa 4* te Soldeu. Kamerindeling en diner.

 

 

 

andorrasanta maria

Dinsdag 05 juli 2022

In de ochtend gaan we naar La Seu d’Urgell, een Catalaanse stad aan de rivieren Riu Segre en Riu Valira. We bezoeken de kathedraal Santa Maria in Lombardische stijl. Een wandeling langs de kleine straatjes brengt ons naar een typische markt. Na uw vrije tijd rijden we via het romaanse bruggetje “La Margineda” naar het schilderachtige meer van Engolasters voor een gezellige natuurwandeling.

 

 

 


andorravall de nuria

Woensdag 06 juli 2022

Dit wordt een lange dag, maar eentje om nooit te vergeten. We bezoeken de sprookjesvallei Vall de Nuria, een ware belevenis! We nemen het tandradbaantje naar Nuria (1985 m), een groot complex gelegen te midden van ongerepte natuur. Tijdens deze rit genieten we van prachtige afwisselende landschappen en pittoreske stationnetjes. Op de terugweg passeren we Molina, het mondaine en grootste skigebied van Spanje.

 

 

andorrallorts

Donderdag 07 juli 2022

Vandaag staat de ‘Valleientocht’ op het programma. Via de Valira d’Orient rijden we naar Massana en Ordino, het dorp waar de adel van Andorra leeft. Vervolgens gaat de tocht via Llorts, bekend om zijn oude ijzermijnen, naar Les Salines en El Serrat. Iets verder bereiken we het skiparadijs van Arcalís. In de namiddag rijden we naar de Col de la Botella (2.069 m). De uitzichten zijn adembenemend! We besluiten de dag met een bezoek aan het bedevaartsoord van O.L.V. van Meritxell, de beschermheilige van Andorra.

 

 

andorra la velle

Vrijdag 08 juli 2022

Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra, mag uiteraard niet ontbreken. Indien mogelijk bezoeken we ‘Het Huis der Valleien’. Grappig is hier de ‘kast met de zeven sloten’. Verder wandelen we door de oude wijk van de stad. We bezichtigen de kerk van Sant Esteve. De kunstwerken van Botero, Jaume Plensa, Miquel Barceló en de Belg Paul Van Hoeydonck komen ook aan bod in het moderne Andorra la Vella. In de namiddag krijgt u vrije tijd om gebruik te maken van de faciliteiten van ons hotel. Voor de natuurlief-hebbers zijn er verschillende wandelingen mogelijk in de vallei van de Incles.

 

andorraairbus

 

Zaterdag 09 juli 2022

Na het ontbijt verlaten we Andorra en rijden naar de Airbusfabrieken waar het passagiersvliegtuig, de Airbus, wordt gebouwd. U gelooft uw ogen niet: een gigantische montagehal, een immens vliegtuig…, een geweldige ervaring! In de middag rijden we naar ons hotel voor de tussenovernachting.

 

Zondag 10 juli 2022

Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland.

 

Kosten: € 950,-- p.p. (toeslag éénpersoonskamer € 170--)

 

Inbegrepen:  

-           *****busvervoer Carolus Prima Tours

-           2 overnachtingen HP*** Hotel omgeving Limoges

-           5 overnachtingen HP**** Park Piolets Moutainhotel & spa, Soldeu

-           water en wijn inbegrepen bij diner in Soldeu

-           tandradbaan en entree Airbusfabriek met rondleiding

Niet inbegrepen:       

-reis- en/of annuleringsverzekering