Perigord - Dordogne 7-daagse excursiereis (volpension)

perigord start20 t/m 26 september 2020

(volgeboekt)

De Périgord Noir, gelegen in het hartje van Frankrijk, heeft een zeer mild klimaat en het landschap is uitzonderlijk pittoresk. De Dordogne wordt als dé mooiste rivier van Frankrijk beschouwd. Uit de middeleeuwen stammen een krans van schilderachtige kastelen en versterkte stadjes langs de Dordogne en de Vézère.
De streek is bekend om zijn uitzonderlijk lekkere keuken, met als specialiteiten: truffels, notenolie, ganzenleverpastei en Bergerac wijnen (tafelwijn inbegrepen). Deze reis kan met recht een ‘culinaire week in de Périgord’ worden genoemd!

Zondag 20 september 2020
Vanuit Brunssum rijden we via Bergen, Parijs, Orléans en Vierzon naar Limoges. Tegen de avond bereiken we via Brive-la-Gaillarde, Souillac en Sarlat, onze verblijfplaats, Vitrac-en-Périgord, aan de oever van de machtige Dordogne, waar we 6 nachten verblijven in hotel Plaisance. Kamerindeling en diner.

perigord dommeMaandag 21 september 2020
Om meteen kennis te maken met de boeiende geschiedenis van de Périgord worden we rondgeleid door het feodaal kasteel van Beynac, subliem gelegen op een rots, hoog boven de Dordogne. Na de lunch staat het prachtig gelegen middeleeuwse stadje Domme op het programma. Een toeristisch treintje brengt ons tot in het hoger gelegen centrum van de ‘Acropolis van de Périgord’. Echt de moeite waard!

 

 

 

perigord reignacDinsdag 22 september 2020
We rijden naar het Maison Forte de Reignac. Van de honderden kastelen in de Périgord is het kasteel van Reignac het meest geheime, vreemdste en mysterieuze van allemaal. Het werd gebouwd onder een rotsklif en lijkt in de rots te zijn ingekapseld. We maken een heel boeiende ontdekkingstocht door dit mystieke kasteel. Langs Les Eyzies, ‘de hoofdstad van de prehistorie’, volgen we de schitterende vallei van de Vézère. Na de lunch in Thonac volgt het hoogtepunt van de dag: de wereldberoemde grotten van Lascaux IV.

perigord monpazierWoensdag 23 september 2020
Vanuit Vitrac-en-Périgord maken we een mooie rit door het achterland van de Dordogne met een korte stop in Besse, waar het oudste kerkje van de Périgord verscholen ligt tussen de bossen. Verder naar het historische bastidestadje Monpazier. Lunch. Op de terugweg naar Vitrac houden we nog halt in het mooie middeleeuwse dorpje Belvès, met zijn nauwe straatjes en overdekte markt. Na onze vrije tijd keren we terug naar ons hotel.

 

 

 

 

perigord castelnaudDonderdag 24 september 2020
In Castelnaud-la-Chapelle bevindt zich het kasteel van Milandes. Met ons bezoek aan dit kasteel nemen we een prachtige duik in het leven ten tijde van Josephine Baker. Het dak van leisteen, de houtbewerking en de prachtig bewaard gebleven gebrandschilderde ramen geven het kasteel een charmante, esthetische uitstraling. Na de lunch in ons hotel bezoeken we de tuinen van Marqueyssac, heel bekend en geliefd in de Périgord.

 

 

 

 

perigord boottochtVrijdag 25 september 2020

Voormiddag bezoek aan Sarlat, de onbetwistbare ‘toeristenmagneet’ van de Périgord Noir. Deze stad heeft een gezellig en subliem gerestaureerd centrum. Na een begeleide stadswandeling en wat vrije tijd keren we terug naar ons hotel voor de lunch. We sluiten ons bezoek aan de Périgord af met een leuke boottocht in ‘Gabares’ (typische Dordogne-schepen), langs de kastelen van Beynac, Castelnau, Fayrac en Marqueyssac. Een waardige afsluiter van een uitzonderlijk mooie en interessante reis!

 

 

Zaterdag 26 september 2020
Na het ontbijt keren we via Limoges, Orléans en Parijs huiswaarts.

 

Kosten: € 915,-- p.p. (toeslag éénpersoonskamer € 140,--)

Inbegrepen:

- *****busvervoer Carolus Prima Tours
- 6 overnachtingen VP*** Hotel Plaisance, Perigord
- Tafelwijn bij diner
- Entrees: kasteel Beynec, treintje Domme, Maison Forte de Reignac, grotten Lascaux IV, kasteel Milandes, tuinen Marqueyssac, boottocht ‘Gabares’
- audio-guide systeem
- folklore-avond.

Niet inbegrepen:

Reis- en annuleringsverzekering