Slowakije - Hoge Tatra - Wenen 9-daagse natuur/excursiereis

02 t/m 10 mei 2020

(gegarandeerd vertrek, nog 4 plaatsen beschikbaar, geen eenpersoonskamers beschikbaar)

slowakije plesoSlowakije is een van de bosrijkste landen van Europa. Bergen vormen een groot deel van de natuurlijke grens met de buurlanden. De Hoge Tatra is een fantastisch natuurgebied met ontelbare kastelen, ruïnes, grotten en kleine, idyllische dorpjes. De hoofdstad Bratislava is klein, compact, gezellig, en biedt meer dan genoeg highlights voor een bezoek. Het land bestaat pas sinds 1993 toen het zich afscheidde van Tsjecho-Slowakije. Een uitdaging om dit jonge land te ontdekken! Op de terugreis bezoeken we nog Wenen!

Zaterdag 02 mei 2020

We vertrekken ’s morgens vroeg naar ons overnachtingshotel in de buurt van Wenen. Kamerindeling en diner.

slowakije bratislavaZondag 03 mei 2020

Na het ontbijt bezoeken we naar Bratislava, waar we onder leiding van een stadsgids uitgebreid kennis maken met o.a. de Martinusdom, de burcht en het presidentieel paleis. Na onze vrije tijd rijden we door naar ons hotel in Malatiny voor kamerindeling en diner.

 

 

 

 

 

slowakije svaty krizMaandag 04 mei 2020

In de ochtend brengen we een bezoek aan de mooie houten kerk Svaty Kriz en de vrijheidsgrotten in de Demänovanska Dolina. Na de lunch in ons hotel heeft u de mogelijkheid om een geleide wandeling vanuit het hotel te maken of kiest u voor vrije tijd om even te ontspannen.

 

 

 

 

slowakije vlottenDinsdag 05 mei 2020

Na het ontbijt rijden we naar het Nationaal Park Pieniny en maken een vlottentocht op de Dunajec-rivier in de grootste canyon van Midden-Europa. Geniet van deze nog ongerepte, wilde natuur. We brengen een bezoek aan het stadje Poprad voor vrije tijd. ’s Middags bezoeken we Spissky Hrad, een burcht die op een 634 m hoge kalkstenen rots ligt en wordt beschouwd als een van de grootste kasteelcomplexen in Midden-Europa. Alleen al voor prachtige locatie en architectuur is het de moeite waard om de korte klim naar dit kasteel te maken.

 

 

 

slowakije plesoWoensdag 06 mei 2020

Na het ontbijt vertrekken we via een mooie route naar Strbske Pleso. Dit meer ligt midden tussen de bergen en we wandelen op ons gemak om het meer heen. Na onze gezamenlijke lunch bezoeken we het plaatsje Liptovský Mikuláš. Vanuit het centrale plein kunt u een wandeling maken langs diverse bezienswaardigheden, genieten van een versnapering op het terras en de sfeer opsnuiven van dit mooie stadje. We sluiten de dag af met een folklore-avond.

 

 

slowakije zuberecDonderdag 07 mei 2020

Na het ontbijt rijden we naar Zuberec. In dit openluchtmuseum maken we kennis met het leven en de gebruiken van de Slowaakse bevolking. We rijden door naar Žilina, een van de grotere plaatsen van Slowakije. De stad is een mix van oud en nieuw met diverse bezienswaardigheden. In de middag brengen we een bezoek aan het Slowaaks Bethlehem, een uniek kunstwerk dat uit hout gesneden is en vermoedelijk het grootste houten bewegende Bethlehem ter wereld is.

 

 

 

Vrijdag 08 mei 2020

Na het laden van onze koffers reizen we naar Wenen. O.l.v. een stadsgids maken we kennis met dé stad van de legendarische keizerin Elisabeth. We rijden naar ons overnachtingshotel. Kamerindeling en diner.

slowakije hofburgZaterdag 09 mei 2020

Vandaag heeft u de hele dag vrije tijd in Wenen. Wat dacht u van een bezoek aan de Stephansdom, de Hofburg, Kaisergruft, Naschmarkt of een Weens kopje koffie met Sachertorte bij het bekende huis Sacher. Wij zorgen voor een plattegrond met daarop vele bezienswaardigheden aangegeven.

 

Zondag 10 mei 2020

Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts.

 

Kosten: € 850,-- p.p. (toeslag éénpersoonskamer € 120,--)

Inbegrepen:

- *****busvervoer Carolus Prima Tours
- 3 overnachtingen HP**** Hotel Wiental, Pressbaum
- 5 overnachtingen HP **** Sojka Resort, Malatiny
- Rondleiding Bratislava en Wenen
- Entree grot, vlottentocht, burcht, museum
- Extra lunch op dag 3

Niet inbegrepen:

reis- en/of annuleringsverzekering