Eiland Rügen 7-daagse excursiereis

rugen voor29 augustus t/m 04 september 2020

 (gegarandeerd vertrek, nog 6 plaatsen beschikbaar, geen 1 eenpersoonskamers beschikbaar)

Het mooie eiland Rügen ligt in de Oostzee, tegen de kust van Oost-Duitsland. Een eiland dat toeristisch niet zo bekend is, maar wat zoveel in huis heeft, dat u verbaasd zult zijn. De combinatie van zandstranden, torenhoge krijtrotsen, een gevarieerd landschap, gezonde lucht, interessante plaatsen, gezellige pleinen, historische gebouwen en een enorme gastvrijheid zorgen voor een aangenaam verblijf. Als klap op de vuurpijl bezoeken we de musical "Störtebeker" een passage uit het leven van dé piraat van Rügen.

 

bremen centrum marktplatz 790x566Zaterdag 29 augustus 2020
Onderweg naar ons overnachtingshotel bezoeken we de stad Bremen, een Hanzestad en stad van contrasten! De stad bruist door haar vele facetten van cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Wandel door het “Schnoorviertel” of over de historische Marktplatz. Met de Bremer stadmuzikanten leeft de geschiedenis nog volop! Of snuif de maritieme sfeer op aan de oeverpromenade van de Weser, de Schlachte. Na uw vrije tijd rijden we door naar Lübeck. Kamerindeling en diner.

 

 

 

lubeckZondag 30 augustus 2020

Na het ontbijt wandelen we onder leiding van een stadsgids door Lübeck, de koningin van de Hanzesteden. Het stadsbeeld wordt bepaald door de Holstentor, een van de twee overgebleven toegangspoorten. De binnenstad is omsloten door water en bestaat uit een groot aantal historische gebouwen uit de tijd van de renaissance, de gotiek, de barok en het classisme. Na de middagpauze rijden we naar ons hotel in Rügen.

 

 

 

 

 

rugen voorMaandag 31 augustus 2020
Na het ontbijt rijden we naar Sassnitz om vandaaruit te genieten van een heerlijke boottocht langs de kust met een indrukwekkend uitzicht op de krijtrotsen. Terug in Sassnitz heeft u vrije tijd om te lunchen en dit charmante plaatsje te bekijken. In de middag brengen we een bezoek aan de Königstuhl, een klif van 117 m hoog.

 

 

 

rugen 2Dinsdag 01 september 2020
Vandaag rijden we naar de karakteristieke stad Stralsund. Een stad met veel variatie: het prachtige marktplein met vele historische gebouwen, de gezellige terrassen, winkelstraten, maar ook de omwalling en het havengedeelte zullen u zeker kunnen bekoren. De stad heeft zoveel te bieden, dat u na een rondleiding met de plaatselijke gids de gehele middag tijd krijgt om alles zelf verder te ontdekken. ’s Avonds bezoeken we de musical van het Störtebekerfestival, een spektakel om nooit te vergeten.

 

 

rugen 3Woensdag 02 september 2020
Na een dag met stadsbezoek is het weer tijd om de natuur in te gaan. We rijden naar de plaats Putgarten, waar u de mogelijkheid heeft om te wandelen naar het meest noordelijke puntje van het eiland Rügen: Kap Arkona. Onderweg kunt u het kunstenaarsdorpje, de vuurtorens en het vissersdorpje bewonderen. Geniet van het prachtige uitzicht. Dit alles is per trein of te voet af te leggen. In de middag bezoeken we de toeristische badplaats Binz, U waant zich in het Scheveningen van Rügen. We maken een tocht met “der Rasende Roland”, een smalspoorlocomotief van meer dan een eeuw oud.

 

 

rugen 4Donderdag 03 september 2020
Na het ontbijt rijden we naar Schwerin, alwaar we een rondleiding krijgen van een plaatselijke gids. Daarna krijgt u vrije tijd in de stad zelf om vervolgens door te rijden naar ons overnachtingshotel in Wildeshausen.

 

 

Vrijdag 04 september 2020
Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland.

 

 

Kosten: € 770,-- p.p. (toeslag éénpersoonskamer € 90,--)

Inbegrepen:

- *****busvervoer Carolus Prima Tours
- 1 overnachting HP**** Hotel Park Inn, Lübeck
- 4 overnachtingen HP**** Parkhotel Rügen
- 1 overnachting HP*** Hotel Wildershauserhof
- Boottocht, Trein Kap Arkona, Rasender Roland
- Rondleiding Lübeck, Stralsund en Schwerin
- Musical Störtebeker

Niet inbegrepen:

- Reis- en annuleringsverzekering