Schwarzwald 5-daagse excursiereis

 

1schwazwald17 t/m 21 juli 2023

(Gegarandeerd vertrek, nog 6 plaatsen beschikbaar)

Schwarzwald kan omschreven worden als geheimzinnig, fascinerend en avontuurlijk. Het gebied biedt een boeiende afwisseling van afgelegen boerenhoeves, dromerige meertjes, stille vennen en romantische stadjes met hun prachtige vakwerkhuizen, kerken en kloosters.

 

 

 

 

 

schwarzwald 1speyer

Maandag 17 juli 2023

Via de Duitse autowegen vertrekken we naar Baiersbronn, met onderweg een stop in Speyer, waar de grootste romaanse kerk van Duitsland ligt. Vanuit de kathedraal wandelt u zo het historische centrum binnen met prachtige gebouwen in de hoofdstraat die leidt naar het stadhuis. In de middag rijden we door naar ons hotel voor kamerindeling, diner en overnachting.

 

 

 

schwarzwald 2 titiseeDinsdag 18 juli 2023

Na het ontbijt vertrekken we naar Freiburg, de grootste stad van het Zwarte Woud. De stad biedt vele mogelijkheden om uw vrije tijd door te brengen: oude stadswijken met kronkelige steegjes, idyllische binnenhofjes en de 'Bächle' genaamde kleine beekjes midden in de stad lokken evenals de gezellige restaurants en originele cafés talloze bezoekers aan. Alles overheersend en het symbool van de stad is de Münsterkerk met haar unieke toren. Na dit bezoek gaan we genieten van de schitterende panoramaroutes Günterstal en Münstertal, die ons leiden naar de Titisee. Op het heldere blauwe meer maken we een ontspannende boottocht. Terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

 

schwarzwald 3 waterval

 

 

 

Woensdag 19 juli 2023
Deze ochtend brengen we een bezoek aan het Freilichtmuseum “Vogtsbauernhof”, waar u kennis maakt met het boerderijleven in het Zwarte Woud. We rijden verder naar Triberg, hét toeristenplaatsje van Schwarzwald en brengen een bezoek aan de grootste waterval van Duitsland. Terug in ons hotel voor diner en overnachting.

 

 

 

 

schwarzwald 4 oppenau

 

Donderdag 20 juli 2023
Deze dag is een dag van variatie en verrassing. Allereerst brengen we een bezoek aan Freudenstadt dat vooral bekend staat om het grootste marktplein van Duitsland en om zijn fonteinen. Daarna rijden we door naar Oppenau, een betoverend luchtkuuroord, met de kloosterruïne Allerheiligen met de indrukwekkende watervallen. In de middag brengen we een bezoek aan Gengenbach, een dorpje waar de typische Schwarzwaldsfeer duidelijk aanwezig én te proeven is. En we sluiten deze bijzondere dag af met een mooie rit door de wijnbergen van Ortenau. Diner en overnachting in ons hotel.

 

schwarzwald 4 koblenz

 

Vrijdag 21 juli 2023
Na het ontbijt moeten we alweer afscheid nemen van deze mooie omgeving. Voor we in Nederland aankomen, maken we nog een stop in Koblenz. De stad waar, bij de Deutsche Eck, de Moezel en Rijn samenvloeien. Geniet van deze gezellige stad met vele terrasjes, eetgelegenheden en winkels.

 

 

 

 

Kosten: € 525,-- p.p. (geen toeslag éénpersoonskamer)

Inbegrepen:
- *****busvervoer Carolus Prima Tours
- 4 overnachtingen HP*** Hotel Rechtmurg 27 Baiersbronn
- Rondvaart Titisee
- Entree Durbach, Freilichtmuseum en waterval Triberg

Niet inbegrepen:
-reis- en/of annuleringsverzekering