Slowakije - Hoge Tatra - Wenen 9-daagse natuur/excursiereis

02 t/m 10 mei 2020

(gegarandeerd vertrek, nog 4 plaatsen beschikbaar, geen eenpersoonskamers beschikbaar)

slowakije plesoSlowakije is een van de bosrijkste landen van Europa. Bergen vormen een groot deel van de natuurlijke grens met de buurlanden. De Hoge Tatra is een fantastisch natuurgebied met ontelbare kastelen, ruïnes, grotten en kleine, idyllische dorpjes. De hoofdstad Bratislava is klein, compact, gezellig, en biedt meer dan genoeg highlights voor een bezoek. Het land bestaat pas sinds 1993 toen het zich afscheidde van Tsjecho-Slowakije. Een uitdaging om dit jonge land te ontdekken! Op de terugreis bezoeken we nog Wenen!

Lees meer: Slowakije - Hoge Tatra - Wenen 9-daagse natuur/excursiereis

Eiland Rügen 7-daagse excursiereis

rugen voor29 augustus t/m 04 september 2020

 (gegarandeerd vertrek, nog 6 plaatsen beschikbaar, geen 1 eenpersoonskamers beschikbaar)

Het mooie eiland Rügen ligt in de Oostzee, tegen de kust van Oost-Duitsland. Een eiland dat toeristisch niet zo bekend is, maar wat zoveel in huis heeft, dat u verbaasd zult zijn. De combinatie van zandstranden, torenhoge krijtrotsen, een gevarieerd landschap, gezonde lucht, interessante plaatsen, gezellige pleinen, historische gebouwen en een enorme gastvrijheid zorgen voor een aangenaam verblijf. Als klap op de vuurpijl bezoeken we de musical "Störtebeker" een passage uit het leven van dé piraat van Rügen.

Lees meer: Eiland Rügen 7-daagse excursiereis  

Perigord - Dordogne 7-daagse excursiereis (volpension)

perigord start20 t/m 26 september 2020

(volgeboekt)

De Périgord Noir, gelegen in het hartje van Frankrijk, heeft een zeer mild klimaat en het landschap is uitzonderlijk pittoresk. De Dordogne wordt als dé mooiste rivier van Frankrijk beschouwd. Uit de middeleeuwen stammen een krans van schilderachtige kastelen en versterkte stadjes langs de Dordogne en de Vézère.
De streek is bekend om zijn uitzonderlijk lekkere keuken, met als specialiteiten: truffels, notenolie, ganzenleverpastei en Bergerac wijnen (tafelwijn inbegrepen). Deze reis kan met recht een ‘culinaire week in de Périgord’ worden genoemd!

Lees meer: Perigord - Dordogne 7-daagse excursiereis (volpension)

Subcategorieën

Brunssum, 5 juni 2020

Beste reisvrienden,

Ons leven staat nog steeds op de kop, het Coronavirus bepaalt ons dagelijks levensritme met o.a. wat Rutte “het nieuwe normale leven van anderhalve meter afstand houden” noemt.
Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen trof het kabinet begin maart ingrijpende maatregelen. Omdat het virus nu onder controle lijkt worden die geleidelijk aan versoepeld.
Zo ook binnen de andere Europese landen, maar ondanks de opening van landsgrenzen is het advies alleen naar het buitenland te reizen indien dat werkelijk noodzakelijk is. “Vakanties zo veel mogelijk in eigen land vieren” is het devies!! Dat heeft een enorme impact op de reiswereld en dus ook op onze reisorganisatie Lipa Tours.
Wij ontkwamen er niet aan om onze reizen in 2020 te moeten annuleren en dat hebben we inmiddels gedaan. Onze reizen met precies hetzelfde programma hebben we echter kunnen verplaatsen naar 2021 in dezelfde periode:

Slowakije                     van 1 mei t/m 9 mei 2021
het eiland Rügen         van 28 aug. t/m 3 sept. 2021
de Périgord                  van 19 sept. t/m 25 sept. 2021

Al onze reizigers werden telefonisch op de hoogte gesteld van de noodgedwongen annulering van hun reis.
Graag willen we hen nogmaals danken voor hun opbeurende en hartverwarmende reacties. Hun sympathie onderstreept het werkelijk bestaan van een ”Lipa familie” en vertrouwen in onze reisorganisatie.
Héél hartelijk dank!!

Zoals u van ons gewend bent zult u in de tweede helft van de maand november onze reisbrochure 2021 in uw brievenbus vinden. We hopen van harte dat we dan weer samen met u op reis kunnen.

We wensen u allen een goede gezondheid en hopen u volgend jaar weer te mogen ontmoeten.

Hartelijke groeten,
Marjon en Ton Kropivsek
Lipa Tours